Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. december 8., szombat

Mogyorós korong

Ennél egyszerűbb süteményt még soha nem készítettem. Annyira könnyű az elkészítése, hogy kezdő cukrász palántáknak is  garantált sikerélményt hoz. Ez tipikusan olyan süti, amelyet kis gyerekekkel együtt is érdemes elkészíteni. Csak össze kell gyúrni a tésztát, kiszúrni a köröket és mehet is a sütőbe. A tésztája finom, és omlós, úgyhogy csak arra kell ügyelnünk, hogy ne csipegessük el még díszítés előtt.
Annak idején, amikor elkezdtem ezt a sütit sütni, még nem is mogyorókrémmel díszítettem, hanem csokikrémmel. Bármilyen krémet választotok díszítésnek, nem fogtok csalódni.
 
 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 csipet só
5 dkg darált mogyoró
1 tojás
15 dkg margarin
csipetnyi só
mogyorókrém

 
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a margarint és jól összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle.

 
A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és 160 fokos sütőben világosra sütjük.
Amikor kihűltek a kekszek, csillagcsöves tortadíszítővel mindegyik tetejére mogyorókrémből kis rózsákat nyomunk.
Még csinosabbak lesznek a keszkek ha a krém tetejére szórunk egy kevés dekorcukrot.

 
Jó sütést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése