Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. december 5., szerda

Vaníliás kifli

Gyerekkoromban, a nagymamám minden karácsonyra elkészítette a vaníliás kiflit. Aztán kiderült, hogy anyukám allergiás a vaníliára, ezért jó időre száműzetésre került a konyhából minden valníliás süti. De mostanában már sütöm a vaníliás finomságokat, mert bőven készül olyan sütemény is, amiből Anyu is ehet. A Mama féle vaníliás kifli receptje az hosszú évek alatt elkallódott, de szerencsére sikerült a tökéletes vaníliás kifli receptjét megszereznem. Most ezt a receptet osztom meg veletek.
 
 
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
8 dkg dió
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor 
1 csipet só
20 dkg vaj
1 tojás
Szóráshoz:
vaníliás porcukor


A lisztet összekeverjük a porcukorral, a dióval, a sütőporra, a vaníliás cukorra és egy csipet sóval. A lisztes keverékbe morzsoljuk el a vajat, majd üssük bele tojást, és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. 
Lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 5 mm vastagra, és pogácsa szaggató segítségével vágjunk ki belőle kifli formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 fokos sütőben halványra sütjük. 


Vigyázzunk a sütéssel, mert gyorsan sül! Még forrón forgassuk meg vaníliás porcukorba.
Hihetetlenül omlós és finom.
Jó sütést kívánok!

1 megjegyzés: