Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2020. március 7., szombat

Magyaróvári szelet

Ebben a húsban csupa olyan hozzávaló van, amit nagyon kedvelek, sajt, sonka, gomba, és természetesen az omlós hús. Az elkészítése végtelenül egyszerű. Köret tekintetében is remekül alkalmazkodik mindenhez, illik hozzá a rizs, és az összes létező krumpli köret. Kiváló vendégváró, mert előre össze lehet állítani, és tálalás előtt félórával ráolvasztjuk a sajtot és már tálalhatjuk is.


Hozzávalók:
8 szelet csirkemell vagy karaj
8 szelet gépsonka
10 dkg reszelt sajt
30 dkg gomba
1 diónyi hagyma
bors
petrezselyem zöldje
étolaj


A húst enyhén megütögetjük, hogy fellazuljanak a rostjai és megszórjuk sóval.
Amíg a húst pihentetjük, elkészítjük a gomba ragut. A hagymát nagyon apróra vágjuk és üvegesre dinszteljük, rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, és megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk és a húsok mind két oldalát hirtelen megsütjük. A visszamaradt olajhoz egy pici vizet öntünk, ízesítjük sóval, borssal és visszatesszük a húsokat, és mind a két oldalukat néhány percig pároljuk.


Egy tepsibe tesszük a húsokat, aláöntjük a visszamaradt pecsenyelevét. Minden húsra teszünk 1-1 szelet sonkát, és ráhalmozunk 1-1 kanál gombát, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Éppen csak addig sütjük, amíg a sajt egy kicsit megpirul a tetején.


Jó étvágyat kívánok hozzá! 
Ráadásként egy régebbi kép, ahol sült krumplival tálaltam a Magyaróvári szeletet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése