Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2020. március 19., csütörtök

Káposztaleves

Egy pénztárca kímélő káposztaleves receptjét hoztam nektek, ami tele van zöldségekkel, laktató, de nem nehéz, viszont nagyon finom. És, ami nem elhanyagolható szempont, hogy olcsó és gyorsan elkészül. Anyai nagymamámtól maradt ránk ez a recept. Mama remek szakácsnő volt, és mindig hatalmas mennyiségeket főzött. Emlékszem, volt amikor nyolcan, tízen kuporogtunk a nyári konyha asztalnál - ez nem is olyan nagy szám, ha figyelembe vesszük, hogy kilencen vagyunk unokatestvérek. Drága Mama mennyi finomságot főzött és sütött nekünk. Aztán mindenki férjhez ment, megnősült, születtek a dédunokák, de bárki, aki bekerült a családba, belekerült Mama káposzta levesének bűvkörébe is. Azt hiszem, a kilenc unoka családjában azóta is folyamatosan terítéken van a káposztalevest. De olyan finomat, amilyet Ő készített azóta sem ettem. Ami miatt mindig csodáltuk Mamát, hogy szinte a semmiből tudott csodát varázsolni. Szóval, érdemes kipróbálni a káposztalevest.  A legtöbb háztartásban minden hozzávaló megtalálható, így még vásárolni sem kell kimozdulni, és most ez sem elhanyagolható szempont. Tudjátok: Maradj otthon!  (ha megteheted) 


Hozzávalók:
fél fej kisebb fehérkáposzta
2 db répa
2 db petrezselyem 
4-5 szem közepes krumpli
1 kicsi fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj vagy baromfi zsír
só 
bors
házi sózott darált paprika (vagy Édes Anna)
(szezonban 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 csokor petrezselyem zöldje)


A hagymát, és a zöldségeket kockára, a káposztát laskára vágjuk. Egy fazékba tesszük a zsiradékot, és azonnal rátesszük a hagymát, és a zöldségeket. Megszórjuk ízlés szerint borssal és félpuhára dinszteljük a zöldségeket. Amikor jónak ítéljük meg, ráteszünk egy teáskanál darált paprikát, felengedjük kb 1,5-2 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, beletesszük a paradicsomot, a paprikát és a petrezselyem zöldjét és készre főzzük a levest.


Nagyon jó étvágyat kívánok Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése