Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. augusztus 28., vasárnap

Parmezános, fűszeres cukkini hasábok

Egyik kedvenc zöldségem a cukkini. Az íze nem túl karakteres, ezért jól kombinálható más zöldségekkel, tésztával, tejtermékekkel és húsokkal. Mivel ennyi mindennel passzol, nagyon változatos ételeket lehet vele készíteni. Másik fontos dolog, hogy gyorsan elkészíthető belőle a kívánt étel, nem kell órákig a konyhában rostokolni, ha egy finom ételt szeretnénk főzni. Egészségünk védelme érdekében is érdemes fogyasztani, mert nagyon gazdag ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, kálium, foszfor, cink), vitaminokban (A, B1, B2, B6, C) , valamint élelmi rostokban és folsavban. Szerencsére  egésze évben beszerezhető, de tagadhatatlanul az a legfinomabb, amit a saját kertünkben termesztünk. 


Ki is használom, hogy a kertből tudok szedni zsenge cukkinit, így gyakran kerül a család asztalára. Tudom, sokan úgy gondolják, hogy a cukkini csak rántva jó, pedig nem így van, rengeteg formában kínálhatjuk ezt a finom zöldséget.  Itt, nálam is találtok jó néhány cukkinis receptet. Nézzétek meg,  és próbáljátok ki őket.
A parmezános cukkini hasábokat elősorban köretnek szoktam készíteni, de önmagában, majonézzel vagy ízlésünknek megfelelő mártogatós szósszal nassoli valónak is nagyon finom.


Hozzávalók:
2 kisebb, zsenge cukkini
5-6 evőkanál parmezán
1 teáskanál szárított, morzsolt oregánó
1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
1 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1/2 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só


A cukkinit ujjnyi hasábokra vágjuk, és belefogatjuk az olajba. A fűszereket összekeverjük, és mindenhol meghintjük a fűszerkeverékkel. Vékonyan kiolajozott sütőedénybe tesszük,  és meghintjük a parmezánnal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 7-8 percig sütjük a hasábokat, majd megforgatjuk őket és további 7-8 percig sütjük. 
 


 Jó étvágyat kívánok!






  1.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése