Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2025. október 28., kedd

Farmer szelet (sörben sütve, hagyma ágyon)

Egy nyaralás alkalmával ettem először Farmer szeletet. Rákerestem a receptre, ahol láttam, hogy az elkészítése és az alapanyagok is egyszerűek. Amikor nem szeretnék órákig a konyhában ácsorogni, ez azt étel remek választás. Csak bepácolom a húst, majd a tepsibe teszem, és a sütőre bízom a többi teendőt. A végeredmény, omlós, szaftos, zamatos hús lesz.  Most karajból készítettem, de tarjából, combból is nagyon finom.  


Hozzávalók:
6 szelet karaj (vagy tarja, comb)
2 közepes fej hagyma
2 dl világos sör
5 dl húsleves
sertéshús fűszerkeverék
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál étolaj
 

A húsokat enyhén kiklopfoljuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az étolajjal, és bekenjük vele a hússzeleteket.
Néhány órán, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtőszekrényben pácoljuk. 
A hagymát félfőre vágjuk és felét, egy tepsit kizsírozott tepsibe szórjuk. Rátesszük a pácolt húst, amelyre rászórjuk a maradék hagymát, majd ráöntjük a sört. A sütőedényt lefedjük, és 150 fokon kb. 1 órán keresztül pároljuk, ekkor levesszük róla a takarást, ráöntjük a húslevest és takarás nélkül 160 fokon folytatjuk a sütést, addig, amíg szinte teljesen elfő a leves, a hús alól, az pedig megpirul.
Kedvünk szerinti körettel kínáljuk.
Én nem kedvelem a gyári fűszerkeverékeket, ezért most is saját magam kevertem a következőkből: só, bors, majoránna, őrölt kömény, fűszerpaprika, fokhagymapor, borsikafű, oregánó.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése