Egy nyaralás alkalmával ettem először Farmer szeletet. Rákerestem a receptre, ahol láttam, hogy az elkészítése és az alapanyagok is egyszerűek. Amikor nem szeretnék órákig a konyhában ácsorogni, ez azt étel remek választás. Csak bepácolom a húst, majd a tepsibe teszem, és a sütőre bízom a többi teendőt. A végeredmény, omlós, szaftos, zamatos hús lesz. Most karajból készítettem, de tarjából, combból is nagyon finom.
Hozzávalók:
6 szelet karaj (vagy tarja, comb)
2 közepes fej hagyma
2 dl világos sör
5 dl húsleves
sertéshús fűszerkeverék
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál étolaj
A húsokat enyhén kiklopfoljuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az étolajjal, és bekenjük vele a hússzeleteket.
Néhány órán, de még jobb, ha egy éjszakán át hűtőszekrényben pácoljuk.
A hagymát félfőre vágjuk és felét, egy tepsit kizsírozott tepsibe szórjuk. Rátesszük a pácolt húst, amelyre rászórjuk a maradék hagymát, majd ráöntjük a sört. A sütőedényt lefedjük, és 150 fokon kb. 1 órán keresztül pároljuk, ekkor levesszük róla a takarást, ráöntjük a húslevest és takarás nélkül 160 fokon folytatjuk a sütést, addig, amíg szinte teljesen elfő a leves, a hús alól, az pedig megpirul.
Kedvünk szerinti körettel kínáljuk.
Én nem kedvelem a gyári fűszerkeverékeket, ezért most is saját magam kevertem a következőkből: só, bors, majoránna, őrölt kömény, fűszerpaprika, fokhagymapor, borsikafű, oregánó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése