Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2025. október 8., szerda

Magyar karaj

Erre az évre véget ért a kertünkben a paradicsom és a paprika szezon. Az utolsó szüretből még pont annyi termést tudtam leszedni, ami ehhez az ételhez elegendő volt. 


Hozzávalók: 
6 szelet karaj
2 fej hagyma
4-5 paprika
4-5 paradicsom
10 dkg paraszt vagy lángolt kolbász
2 evőkanál zsír
bors


A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és legalább 30 percig pihentetjük. 
Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, és rátesszük a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott paradicsom felét. A kolbászt felszeleteljük és a lecsós alapra szórjuk. A maradék paprikával és paradicsommal befedjük a kolbászokat. Erre a lecsós alapra helyezzük a hússzeleteket. A tepsit lefedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben, légkeveréssel puhára pároljuk, majd levesszük róla a takarást és kissé rápirítunk a húsra. 
Én rizzsel kínáltam, de a krumpli is remekül illik hozzá.




Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése