Erre az évre véget ért a kertünkben a paradicsom és a paprika szezon. Az utolsó szüretből még pont annyi termést tudtam leszedni, ami ehhez az ételhez elegendő volt.
Hozzávalók:
6 szelet karaj
2 fej hagyma
4-5 paprika
4-5 paradicsom
10 dkg paraszt vagy lángolt kolbász
2 evőkanál zsír
só
bors
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és legalább 30 percig pihentetjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, és rátesszük a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott paradicsom felét. A kolbászt felszeleteljük és a lecsós alapra szórjuk. A maradék paprikával és paradicsommal befedjük a kolbászokat. Erre a lecsós alapra helyezzük a hússzeleteket. A tepsit lefedjük alufóliával, és 160 fokos sütőben, légkeveréssel puhára pároljuk, majd levesszük róla a takarást és kissé rápirítunk a húsra.
Én rizzsel kínáltam, de a krumpli is remekül illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése