Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. április 17., kedd

Brokkolikrémleves

Már nagyon várom a friss zöldségeket. De addig is igyekszem a most kapható, vagy épen fagyasztott zöldségekből készíteni a finomságokat. Szerencsére brokkoli egész évben kapható, és az ára is elfogadható. Tele van vitaminokkal. Tudom, hogy sokan - főleg a gyerekek - nem rajonganak ezért a zöldségért, pedig levesnek, párolva, húsba töltve, vagy csőben sütve igazi finomságok készíthetők belőle.
Én most krémlevest készítettem brokkoliból, ropogós kifli karikákkal, és reszelt sajttal.
A reszelt sajt még krémesebbé teszi a levesünket. Ha egy kicsi füstölt sajt is kerül bele, azt tovább fokozza a csodás ízeket. A pirított kifli karikák, vagy  kenyérkockák  poppanóssága teszi igazán izgalmassá ezt a finom krémes levest.
 
 
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál liszt
1 húsleveskocka
fehérbors
csipet szerecsendió
2 dl tejszín
 

 
Egy fazékba felolvasztjuk a vajat és rátesszük a rózsáira szedett brokkolit, ízesítjük fehérborssal, sóval és a zúzott fokhagymával.


Puhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen oda. Amikor kellően puha, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük és  annyi vizet öntünk rá, amennyi épen ellepi. Egyet forralunk rajta, majd botmixerrel pürésítjük a puha brokkolit. Amikor szép sima, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, ízesítjük csipet szerecsendióval, húsleveskockával és összeforraljuk. A tejszínt lassan beleöntjük és simára keverjük.


Jó melegen, ízlés szerint reszelt sajttal, pirított baconnal, pirított kenyérkockával, vagy levesgyönggyel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése