Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. április 2., hétfő

Betyár tekercs

A húsvéti ebéd egyik fogása volt nálunk ez a szaftos töltött hús. Nagyon finom és mutatós étel, és az elkészítése sem bonyolult. Aki szereti a fűszeres, kolbászos ételeket, annak biztosan ízlik majd, hiszen a töltelék nem más, mint egy egyszerű kolbászhús. A tölteléket természetesen mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. A receptben azt írtam le, ahogy mi szeretjük, de tudom, hogy van aki úgy szereti ha jó csípős, míg mások a szelídebb ízeket kedvelik.

 
Hozzávalók:
10 szelet karaj
40 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
4 mokkáskanál pirospaprika
1,5 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál só
1 teáskanál házi darált paprika
1 evőkanál házi paradicsomlé
3 paprika
3 paradicsom
zsír

 
A karajból nyitott szeleteket vágunk - nem vágjuk teljesen át a húst, így dupla szeleteket kapunk - kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kis időre félrerakjuk, hogy átjárják a fűszerek.
Amíg pihentetjük, a húst elkészítjük a tölteléket. A darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, az 1 mokkáskanál sót, a 1 mokkáskanál borsot és a 3 mokkáskanál pirospaprikát.
A húsokat kiterítjük, és mindegyik közepébe teszünk 1-1 adag fűszeres darált húst, és göngyölegeket készítünk belőlük.

 
Zsírt hevítünk és körbe pirítjuk benne a tekercseket.

 
A visszamarad zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre pirult hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd 1 mokkáskanál pirospaprikát, fél mokkáskanál borsot, a házi darált paprikát és a paradicsomlét.
A szaftba tesszük az elősütött hústekercseket, kevés vizet öntünk alá, lefedjük és kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.

 
A paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk, és a szafthoz keverjük, és készre pároljuk.
Én most pirított házi tarhonyával készítettem.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és egyszerű az elkészítése is.köszönöm szépen.

    VálaszTörlés