Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2020. február 6., csütörtök

Rozmaringos csirkecomb sült almával és krumplival

Tudjátok, hogy imádok főzni, és van, amikor akár egész nap szívesen elpepecselek a konyhában, de van amikor igyekszem gyorsan lerendezni a konyhai ténykedésemet. Ilyen napokra tartogatom az "összedobálós" ételeket. Persze ne szó szerint értsétek, mert nagyon is mutatós, finom étel kerekedik ki az összedobálás végeredményeként. Csak nem kell, hozzá 10 tál, 88 féle hozzávaló, és legalább 8 óra.
Most is egy ilyen dobálós sültet készítettem, csirkecombból, krumpliból és almából. Az egészet megbolondítottam kevés zöldfűszerrel és fokhagymával. 
Különösen ajánlom azoknak, akik szeretik a sült ételek mellé a savanykás gyümölcsöket. A hússal és a krumplival együtt sült almának mesés az íze. Legközelebb sokkal több almát teszek hozzá, és csak úgy el fogom nassolni. 😋



Hozzávalók:
6 felső csirkecomb
1 kg krumpli
4 alma
1-2 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)
1 ágacska borsikafű (vagy 2 mokkáskanál szárított)
só 
bors
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj



A húst megszórjuk sóval, borssal, és a finomra aprított zöldfűszerek felével. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsokat körbe pirítjuk, hogy bele zárjuk a szaftot. 
A krumplit nagyobb cikkekre vágjuk, és egy sütőedénybe tesszük, amelybe előzőleg beleöntöttük a sütésből visszamaradt olajat, megszórjuk sóval és a maradék fűszerrel, és a nagyon apróra vágott, vagy préselt fokhagymával. A krumpli tetejére tesszük az elősütött húsokat, lefedjük az edényt, és 170 fokon kb.45-50 percig sütjük. Ekkor közé rakjuk a negyedekbe vágott almákat és még legalább 25 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a takarást róla, hogy színt kapjon a hús is, és a köret is. 



Nagyon finom, próbáljátok ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése