Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2020. június 12., péntek

Tojásos, sonkás szűzpecsenyerolád

Közeledik a hétvége, ilyenkor már sokszor kattog az agyam, hogy mit főzzek hétvégén. Gondolom ti is így vagytok ezzel, ezért hozok egy ebéd ötletet. Igen mutatós és finom étel receptjét írom le nektek, és ha tetszik, akár a vasárnapi menübe  be is illeszthettek.
Én néhány hete készítettem ezt az ételt, de csak most került rá sor, hogy leírjam a receptet. Bízom benne, hogy tetszik majd nektek és kipróbáljátok.



Hozzávalók:
kb. 40 dkg szűzpecsenye
4-5 szelet sonka (főtt tarja)
2 tojás
5 dkg sajt
só 
bors



A szűzpecsenyéből egy nagy szeletet készítünk. A húst hosszában elkezdjük ujjnyi vastagon vágni, és úgy hogy egy nagy lapot kapjunk belőle.)



A kiterített szeletet kisség megveregetjük, majd megszórjuk sóval és kevés frissen őrölt borssal, és összetekerjük, mint a bejglit. Néhány percig pihentetjük. Közben a tojásból rántottát készítünk, és szeleteket vágunk belőle.  Kiterítjük a húst és az egyik végébe tesszük a rántotta szeleteket, majd a sonkát, és az ujjnyi vastag hasábokra vágott sajtot. A töltött oldalról szorosan feltekerjük a szeletet. A húst  összetűzzük, és egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalát körbepirítjuk. Ezután áttesszük egy tepsibe, az elősütésből visszamarad szaftot és 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. Alufóliával szorosan letakarjuk és 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Ennyi idő alatt megpuhul a hús, ezér levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk a tetejét.



Nagyon jól illik hozzá a krumplipüré, és egy kis savanykás gyümölcsbefőtt.



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése