Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2021. december 24., péntek

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Minden családnak meg vannak, a hagyományos karácsonyi ételei. Nálunk a Szenteste elmaradhatatlan része a halászlé, a rántott hal, valamilyen finom csirkemell, például aszalt szilvával töltve, a töltött káposzta,  és valamilyen krémleves. A dupla, sőt tripla menünek több oka is van. Az egyik, hogy a kis unokák még nem eszik a halat, én pedig nem szeretem, a másik, hogy a gyerekeim és unokáim a másik nagyszülőknél ebédelnek, ahol rendszerint szintén van valami halas étel. Azért, hogy este ne ugyan az legyen a menü, mit délben, valami más finomsággal is várom őket. Aztán amikor mindenki haza érkezik, itthon, közösen várjuk a Jézuskát és esszük a finom szentestei vacsorát. Ki a halat, ki a csirkét, ki a káposztát, vagy akár mind a hármat.

 

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell felszeletelve
 10-15 szem aszalt szilva
8-10 szelet gépsonka
8-10 szelet sajt (trappista, lapka stb.)
fehérbors
A panírozáshoz és a sütéshez:
 tojás
liszt
zsemlemorzsa
étolaj


A csirkemellből szép nap szeleteket vágunk (Lehetőleg úgy, hogy négyzet alakúak legyenek. Ha szükséges, két kisebb szeletet is "összetoldhatunk".) 


A szeleteket kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rövid időre félre tesszük.  Minden szelet húsra ráfektetünk egy szelet sonkát, erre a sajtot, majd a hús nagyságától függően 1-2 szem szilvát. A sonkából, a sajtból és a szilvából kis csomagot készítünk, és ezt burkoljuk bele a húsba, majd a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Mérsékelten forró olajban, közepes lángon megsütjük a húscsomagokat. Vigyázzunk, hogy ne legyen se túl forró, se langyos az olaj, mert vagy  megég a panír, a hús viszont nem sül át, vagy  magába szívja az olajat.
Bármilyen körettel nagyon finom ünnepi ételt varázsolhatunk az asztalra.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése