Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2021. december 20., hétfő

Karfiolkrémleves

Tudom, hogy sok családnál a karácsony nem múlhat el halászlé és húsleves nélkül. Általában nálunk is az ünnepi asztalra kerülnek ezek a levesek, de mert nem mindenki szereti a halászlét, Szentestére valami finom krémlevessel is szoktam készülni. Úgy tervezem, hogy az idén karfiolkrémlevest fogok készíteni. Gondolom máshol is vannak olyan elvetemültek, akik nem eszik a halászlét, nekik küldöm sok szeretettel ezt a receptet. És természetesen a halászlé imádóknak is, hogy ők majd egy másik alkalommal készítsék el ezt a finom, selymesen krémes levest.


Hozzávalók:
50 dkg karfiol
1 nagyobb krumpli
5 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
fél mokkáskanál fehérbors
1 gerezd fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 csipet szerecsendió
ízlés szerint só
2 dl tejszín
 
 
A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.   A vajat felolvasztjuk, beletesszük a karfiolt és a krumplit, ízesítjük a fokhagymával, sóval, őrölt fehérborssal, és szerecsendióval, a csipetnyi kakukkfűvel, és megdinszteljük. 


Amikor már kellően puhák a zöldségek meghintjük a liszttel és felengedjük kevés vízzel (vagy hús illetve zöldség alaplével). Teljesen puhára főzzük a zöldségeket, és botmixerrel pürésítjük, majd annyi folyadékot öntünk hozzá, amennyi levest szeretnénk. Összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk és hozzákeverünk 2 dl tejszínt.
Forrón, pirított kenyérrel és reszelt sajttal kínáljuk. Nagyon finom a parmezánnal, de másfajta sajttal is tálalhatjuk.
 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése