Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. december 5., hétfő

Pudingos keksz

Unokáim már nagyon várják a Mikulást. Egész nap az ablakot kémlelik, hogy mikor jön már a Mikulás. A kis csizmák már ki vannak kifényesítve, és egész nap "Hull a pelyhes fehér hó"-tól zeng a ház. A hosszú úton biztos megéhezik a kedves öreg télapó, ezért készült egy kis keksz és egy kis langyos tej a fogadására.


Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 csomag pudingpor (ízlés szerinti ízesítésű)
25 dkg margarin


A porcukrot habosa keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a lisztet és a pudingport. A tésztából teáskanállal kis adagokat szaggatunk, majd golyókat készítünk belőlük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és bele tesszük a golyókat, úgy, hogy kb. 2 ujjnyi hely maradjon közöttük. A golyók tetejét lenyomjuk egy villával, ettől lesz csíkos a teteje.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 10-11 perc alatt megsütjük. Nem szabad megpirítani, mert akkor nagyon kiszárad!
Ha két féle kekszet szeretnénk, akkor a tésztát (margarin, porcukor, liszt) két részre szedjük, és 1-1 különböző ízesítésű pudingport keverünk bele.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 megjegyzés: