Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. január 21., vasárnap

Búbostarja

Egy vendégség alkalmával azonnal beleszerettem ebbe a finomságba. Akkor csontos tarjából volt készítve, és ettől igazán szaftos volt. Tegnap este eszembe jutott, hogy ezt kellene készíteni, de csontos tarjám nem volt itthon. Gondoltam így is ugyan olyan finom lesz, és tényleg azt lett. A hús omlós, szaftos, a "búb" fűszeres, csodás harmóniát alkotnak így együtt. A habos krumplipürével és a házi savanyúsággal remek vasárnapi ebéd kerekedett belőle.
 


 
Hozzávalók:
8 szelet tarja
2 zsemle
tej
2 baromfi májkrém
3 csirkemáj
petrezselyemzöld
3 tojás
bors
zsír
sajt
 
 
2 tojást keményre főzzük, a zsemléket tejbe áztatjuk. A hús szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A májat apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a tölteléket. A zsemlékből alaposan kinyomkodjuk a tejet, hozzá keverjük a májkrémet, beleütünk 1 tojást, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az apró kockára vágott májat és kemény tojást, valamint a petrezselymet.
Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a húsokat, és mindegyik tetejére teszünk egy-egy halom tölteléket.
Alufóliával letakarjuk a tepsit és 170 fokos sütőben kb. 50 percen keresztül sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát és további 15 percig anélkül sütjük. Legvégül a búbok tetejét megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt.
 
 
Májkrém helyett elkapart csirkemájjal is  készíthetjük. Ha nem jut sajt a tetejére, akkor is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése