Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. március 27., kedd

Mozaikos csirkemell

Már nagyon régen készítettem ezt a húst. Nem is értem, hogy miért, amikor annyira finom és mindenki szereti. Ma debütált a két kicsi unokámnál is. A kis drágáknak is nagyon bejött. Nem is csoda, hiszen a hús nagyon puha, a körülötte lévő szósz pedig krémes, az egészet körül ölelő bacon pedig kellemesen ropogós. Igazi finomság. Nagyon jól illik hozzá a krumplipüré, de most friss salátával tálaltam, hiszen már annyira ki vagyunk éhezve a tavaszi ízekre.
 
 
Azonkívül, hogy finom, még nagyon mutatós is ez az étel, így bátran ajánlom a húsvéti asztalra.

 
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
bors
petrezselyem zöldje
25 dkg bacon

 
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kicsit megsózzuk és megborsozzuk, egy rövid időre állni hagyjuk.
A tojást simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, beleszórjuk a lisztet és ezzel is simára keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és beleszórjuk a reszelt sajtot és a petrezselymet. A masszához keverjük a húst.
A baconnal kibélelünk egy őzgerinc fomárt és beleöntjük a húsos masszát. A visszahajló szalonnát ráhajtjuk a hús tetejére. 170 fokos sütőben, először fóliával lefedve, kb 50 percig sütjük, ekkor egy tepsibe borítjuk a roládot és rápirítunk a szalonna tetejére.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése