Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. november 20., kedd

Frankfurti leves

Ismét egy leves receptjét hoztam Nektek. 
Imádom a leveseket, és nincs ez másként a kelkáposztás Frankfurti levessel sem. A kelkáposztát sokan nem szeretik, köztük a fiam sem, de ezt a levest imádja. Amikor kicsi volt, azzal próbáltam rávenni a főzelék evésre, hogy a frankfurti leves ugyan olyan, mint a kelkáposzta főzelék, csak több a leve. Hát ezt a magyarázatot nem "kajálta be" már akkor sem, mert ugye ott van a frankfurti sertésszelet, vagy tokány, hát az sem hasonlít a főzelékhez. Úgyhogy a főzeléket azóta is  csak a férjem és én esszük, de a "bő lére engedett kelkáposzta főzeléket", vagyis a frankfurti levest a család minden tagja szívesen fogyasztja.
Odakint egész nap esik az eső, tipikus szottyos novemberi idő van, ezért valami test- és lélekmelegítő levest főztem mára. Szerintem este mindenki fog örülni egy jó meleg frankfurti levesnek.

 
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
fél mokkáskanál őrölt kömény
fél mokkáskanál őrölt bors
2 evőkanál  liszt
 étolaj
fél mokkáskanál fűszerpaprika
1 pohár tejföl
4 pár virsli

 
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a nagyon apróra aprított fokhagymát, majd a laskára vágott kelkáposztát. Rászórjuk a majoránnát, az őrölt köményt, a borsot és kevés sót. Amikor összeesett a káposzta, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, és lefedve puhára főzzük. 3 evőkanál olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, rászórjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük kevés hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Összeforraljuk, hozzákeverjük az előzőleg karikára vágott, és kevés zsiradékon megpirított virslit. A tejfölt kevés forró levessel simára keverjük, és a leveshez öntjük.

 
Nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a finom leveshez!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése