Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. november 3., szombat

Almás karaj (csirkemell)

Az alma olyan gyümölcs, amiből készíthetünk süteményt, kompótot, lekvárt, szószt, bort, üdítőt és még sorolhatnám, hogy mi minden finomságot.
Remekül illik a sült húsok mellé, vagy akár a sült húsokra. Most egy nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon finom és mutatós ételt készítettem almával. Ehhez az ételhez inkább savanykásabb almát ajánlok, de mindenkinek az ízlése dönti el, hogy milyen almából készíti. Én idared almából csináltam, és be kell vallanom, nem csak annyit sütöttem  amennyi a húshoz kell, hanem a dupláját, mert sütés közben jóformán a felét elcsipegettük.
Csemegének sem utolsó a vajban párolt alma, főleg ha egy leheletnyi fahéj is kerül rá, esetleg 1-2 evőkanál édes fehér bort is löttyintünk az almákra miután megsültek. De nem fokozom tovább, mert még kísértésbe viszem magam, és képes leszek most lemenni a konyhába és néhány szem almát megsütni. Inkább leírom az almás hús receptjét, amelyet készíthetünk felszeletelt csirkemellből, vagy sovány karajból.
 
 
Hozzávalók:
6 szelet karaj (csirkemell)
4 evőkanál olaj
bors
3 alma
5 dkg vaj
4-5 evőkanál húsleves (vagy víz és fél húsleves kocka)
6 szelet sonka
5-10 dkg reszelt sajt
 
 
A húst megklopfoljuk, megszórjuk sóval és kevés frissen őrölt borssal. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a  húsok mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük. Kevés húslevestöntünk alá, és fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk a húsokat. Ha nincs húslevesünk akkor vizet öntünk a hús alá, és ételízesítővel, vagy fél húsleveskockával ízesítjük
Az almát meghámozzuk, kiszúrjuk a közepét és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A felhevített vajon az alma karikák mind a két oldalát  2-2 perc alatt  megsütjük.
Egy tepsibe tesszük a sült hús szeleteket, amelyre  ráöntjük a visszamaradt pecsenyelét, majd mindegyikre teszünk 1-2 karika almát, befedünk 1-1 szelet sonkával és megszórjuk reszelt sajttal.
160 fokos sütőben, csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul. a tetején.
 
 
Én most krumplipürével kínáltam, másfajta körettel is nagyon finom.
,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése