Imádok sütni, és akár órákig pepecselni egy sütivel. De van, amikor sem időm, sem energiám nincs a pepecselős sütikre. Na ekkor kerülnek elő a kevert sütik, amelyekben az a legjobb, hogy csak összekeverjük, és azonnal süthetjük, majd hamarosan ehetjük is. Most az egyszerű kevert sütit fahéjas almával és darabos dióval tettem finomabbá, és persze ne feledkezzünk meg a tetejére kent csokimázról, attól több mint finom lett.
Minden túlzás nélkül állítom, hogy az almás-diós kevert a sütik királya. Az ízek nagyon harmonikusak benne, és az alma szaftossá teszi, de nem áztatja el a tésztát.
Készítsétek el biztos vagyok benne, hogy nem csalódtok majd benne.
Hozzávalók:
Tésztához:
2 dl cukor
4 dl liszt
4 tojás
1 csomag sütőpor
4 nagy szem alma
1 nagy maréknyi dió, darabosra vágva
1 pohár kefir
1 dl étolaj
csipetnyi só
1 mokkáskanál fahéj
Csokimázhoz:
1 tábla étcsoki
1 evőkanál étolaj
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, meghintjük fahéjjal és állni hagyjuk, amíg összekeverjük a tésztát.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat a kefirt, majd a sütőporral és sóval összekevert lisztet, és végül a tojások keményre vert habját. Beleforgatjuk a fahéjas almát és a darabos dió felét. Belesimítjuk egy 22x33 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk a dió másik felét, és 160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűlt, csokimázzal leöntjük, majd kockára vágjuk, és úgy kínáljuk.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá!
A2dl tej vagy a4 dl liszt az menyi dkg gram.
VálaszTörlésA 2 dl cukor kb. 25 dkg, a 4 dl liszt kb 35-40 dkg. Én dl beosztásos edényben szoktam kimérni.
Törlés