Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. szeptember 20., szerda

Hólabda

Már néhányszor megfogadtam, hogy most és soha többé. Aztán mégis győz a közkívánat, vagy a finom hólabda utáni vágyakozás, és újra, és újra elkészítem. Nem is a sütés az, ami miatt mindig fogadkozom, hanem a kis hengerek megkenése és kókuszba mártogatása. De amikor készen vannak a kis "labdák" minden fáradozás feledésbe merül, mert a végeredmény annyira finom, hogy kárpótol a pepecselésért.
Szóval, bátran fogjatok neki, hogy élvezhessétek a puha piskóta, a kókuszos krém és a kókuszpelyhek csodás összhangját. Az elkészítéssel ne várjatok a hóesésig, ebben a kellemes őszi időben is jól fog esni ez a mutatós sütemény.
 
 
Hozzávalók:
Tésztához
6 tojás
30 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
10 evőkanál víz
Krémhez
4 dl tej
4 evőkanál liszt
5+10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1/2 dl rum
 
 
A tojásokat szétválasztjuk és sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Amikor már kifehéredett a krém, hozzáöntjük a vizet és tovább keverjük. Beleszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, kakaóval és sóval elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét.
A tésztát egy 22*33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A lisztet elverjük a tej felével és simára keverjük. A többi tejet feltesszük forralni, amikor felforrt beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amint elzárjuk a krémet hozzákeverünk 5 dkg kókuszreszeléket. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a rummal, majd a kihűlt lisztes - kókuszos főzethez keverjük, és habverővel alaposan kihabosítjuk.
A tésztát kihűtjük és kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, majd minden korongot vízszintesen kettévágunk. Krémmel összeragasztjuk a korongokat, majd a kívülről is megkenjük krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk.
 
 
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 

1 megjegyzés: