Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. szeptember 6., szerda

Tepsis krumpli

Azt hiszem ez nem is recept, inkább csak ötlet. Pontos mennyiségeket nincs is értelme megadni, mert mindenki úgy variálja, ahogy ízlése, pénztárcája engedi.
Általában akkor készítem, amikor kevés az időm, hiszen csak fel kell szeletelni a krumplit, be kell fűszerezni, tetszés szerinti mennyiségben kolbászt, szalonnát tenni a tetejére és megsütni.
Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Ráadásul nagyon finom, hiszen a befűszerezett krumplit tovább ízesítik a ráhelyezett szalonna és kolbász darabkák.
Az alábbi mennyiségből 6 felnőtt, jó étvágyú ember lakott jól.
 
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
2 gerezd fokhagyma
bors
majoránna
őrölt kömény
2 pár (kb. 25 dkg) debreceni kolbász vagy lecsókolbász
15 dkg lángolt kolbász
5-6 ujjnyi vastag húsos szalonna, kakastaréjra vágva
 
 
A krumplit 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel és zúzott fokhagymával.
Tepsibe öntjük a fűszeres krumplit. A kolbászokat ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a krumpli közé keverjük, a tetejére tesszük a szalonna szeleteket.
 
 
A tepsit alufóliával  lefedjük, amikor félig megsültek a hozzávalók levesszük a fóliát és készre sütjük tepsis krumplit.  Időnként, óvatosan sütőlapáttal forgassuk át, hogy egyenletesen megsüljön minden.
 
 
Vékonyra szeletelt hagymát is keverhetünk közé, az is nagyon finom ízt ad neki. A kolbászon és a szalonnán kívül tehetünk hozzá virslit, nagyobb kockára vágott sonkát vagy füstölt tarját. Készíthetjük hurkával is, de akkor szalonnát ne tegyünk rá, mert akkor már nagyon zsíros lesz.
 
 
Savanyúságot minden képen kínáljuk hozzá.
Nagyon jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése