Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. szeptember 27., szerda

Milánói szelet

Amikor kicsik voltak a gyerekeim a milánói makaróni volt a kedvencük, még ma is szeretik, de ha megkérdezem, hogy mit szeretnének enni, akkor már nem ez van a topp lista élén. A kicsi keresztlányomnál viszont még mindig ez az étel a díjnyertes. De szerintem ez nem egyedi eset a legtöbb kisgyerek szereti a szaftos, paradicsomos, sajtos tésztát. Ahogy mondtam itthon már nem ez a kedvenc étel, de ha a sonkás szafton kívül egy - egy natúr vagy rántott szelet is kerül a tányérra, máris előrébb is kerül a kedvelési ranglistán.
Tudom, hogy hagyományosan rántott szelettel készül a Milánói szelet, én azonban változtattam egy kicsit és előfordul, hogy natúr szeletből készítem, amelyet a paradicsomos szószban jó puhára párolok. A fiúknak mind a két variáció elnyerte a tetszését, ezért csak a főzésre szánt idő dönti el, hogy melyik változat kerül majd az asztalra.
 
 
Hozzávalók:
40 dkg makaróni vagy spagetti tészta
6 szelet karaj
zsír
50 dkg gomba
30 dkg gépsonka
1 fej hagyma
1 sűrített paradicsom, vagy 1 nagyobb üveg paradicsomlé
Ízlés szerint: só, bors, cukor, oregánó, kakukkfű
reszelt trappistasajt
 
 
A húst kiklopfoljuk és besózzuk és borsozzuk, és legalább 30 percig pihentetjük. Egy magas falú serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a húsok mind két oldalát hirtelen megpirítjuk.
A visszamaradt zsiadékban megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, majd rátesszük a szintén kisebb kockára vágott gépsonkát, és kicsit megpirítjuk. Legvégül hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Amikor elfőtte a levét ráteszünk 2-3 evőkanálnyi sűrített paradicsomot és egy kicsit lepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, és ha van paradicsom lével. Ízesítjük cukorral, oregánóval, kakukkfűvel és bazsalikommal, beletesszük az elősütött húsokat  és összeforraljuk.
Ez idő alatt kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük és összekeverjük kevés olajjal, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Tálaláskor a tészta tetejére teszünk néhány kanál szószt, bőven megszórjuk reszelt sajttal, és mellé tesszük puhára főtt húst.
A hagyományos receptben rántott hússal tálalják a makarónit. Ebben az esetben külön elkészítjük a szószt és hagyományos módon elkészítjük a rántott szeletet.
 
 
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése