Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. július 16., hétfő

Habos málnás sütemény


Már nincs annyi málna a kertünkben, mint 2-3 hete, de még egy habos málnás süteményre valót sikerült összeszedni. Az eredeti recept - amelyet még a nagymamám süteményes könyvéből néztem ki - meggyel készült. A meggyfákon már egy szem meggy sincs, málna viszont még akad. Gondoltam kipróbálom vele. És örülök, hogy kipróbáltam, mert finomabb lett, mint meggyel. Sokkal zamatosabb. Ettől függetlenül, ezután is elfogom meggyel is készíteni, mert azért azzal is nagyon ízletes. És meggybefőtt, valamint fagyasztott meggy bőven akad a kamrában.

 
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
8 dkg dió
8 dkg porcukor
15 dkg margarin
3 tojássárgája
1 csomag sütőpor
csipet só
Rakományhoz:
3-4 evőkanál málnalekvár
50 dkg málna
Habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor

 
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

 
Egy 22x33 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és beletesszük a kinyújtott tésztát, majd 160 fokra melegített sütőben félig megsütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük lekvárral és rászórjuk a málnát.
A tojásfehérjéből, csipetnyi sóval keményhabot verünk, és apró részletekbe hozzákeverjük a cukrot. Addig verjük a habot, amíg szép fényes nem lesz.
A habot a málna tetejére simítjuk és 150 fokon készre sütjük a tésztát, jobban mondva megszárítjuk a habot.


Ha más gyümölccsel készítjük a sütit, akkor olyan lekvárt használjuk hozzá, ami harmonizál az adott gyümölccsel.
Nagyon jó étvágyat kívánok, ehhez a finom süteményhez!


 
 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése