Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. július 10., kedd

Málnás túrós kocka

Nem túl édes, nem túl savanyú, pontosan olyan, ami a melegben jólesik. Kellemes nyári sütemény, puha piskótával, zamatos málnával, és könnyű túrókrémmel.
 
 
Csábítanak azok a sütemények, amelyektől nem ragad össze az ember szája. Ez nem azt jelenti, hogy elzárkózom a cukortól, csak igyekszem óvatosan bánni vele. Nem állítom, hogy fogyókúrás ez a süti, mert azért van benne cukor rendesen, viszont a túró és a málna frissessége üde süteménnyé varázsolja.
 
 
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 evőkanál víz
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
Töltelékhez:
3-4 evőkanál málnalekvár
5 dkg étcsokoládé
50 dkg túró
5 dkg porcukor (de ez ízlés szerint növelhető, vagy akár el is hagyható)
1 csomag vaníliáscukor
5 dl Hulala hab
25-30 dkg málna
 
 
Először a piskótát készítjük el. A tojások sárgáját a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd beleöntjük a vizet és addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a tojás fehérjéből vert habot, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporral és csipet sóval elkevert, átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt, 22x33 cm-es tepsiben, 160 fokra felfűtött sütőben megsütjük.
Amíg hűl a piskóta, áttörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliáscukrot. A Hulalából kemény habot verünk, és kis részletekbe a túróhoz keverjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a málnalekvárral, és rácsorgatjuk a felolvasztott étcsokit. A málnát a lekváros-csoki tetejére tesszük és rákenjük a túrókrémet.
A tetejét ízlésszerint díszítjük, olvasztott csokival, habrózsákkal és málnával.
 
 
Nagyon finom mutatós sütemény.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!



2 megjegyzés:

  1. Nem utoljára, a túró után tesszük rá a málnát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! A lekvárral és csokival megkent piskóta tetejét kirakjuk málnaszemekkel és arra kenjük rá a túrókrémet. Ha bőven van málnánk akkor a tetejére is teszünk díszítésként.

      Törlés