A mai ebéd összeállítás egy kicsit félre sikerült. Tejfölös gombaleves után, kelkáposzta főzeléket készítettem fasírttal. Ennek a furcsa összeállításnak ellensúlyozásaként sütöttem egy kevert málnás sütit. Annyira jól sikerült a süti, hogy senkinek fel sem tűnt, az előtte lévő tejfölös-tejes összeállítás. A tésztája kellemesen szaftos, a benne lévő joghurttól, és gyümölcstől. A málna, a citromhéj és fahéj, pedig csodás zamatot adott a tésztának.
Hozzávalók:
3 tojás
24 dkg cukor
2 kicsi pohár natúr joghurt
0,75 ml étolaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
15 dkg málna
A tojássárgáját, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromlét és az étolajat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat, a citrom reszelt héját, és kis adagokban a tojásos masszához szitáljuk. Legvégül óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojások fehérjéből vert habot.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát. A tészta tetejére szórjuk a málna szemeket, és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése