Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. október 6., szombat

Tojáslepény

Imádom a különböző főzős műsorokat, rengeteg ötletet adnak, és sokat lehet belőlük tanulni. Jót vidultam, amikor megtudtam, hogy a csodás olasz frittata nem más, mint az én tojáslepényem. Közös, ráérős családi reggelikre szoktam készíteni  sajtos - zöldséges tojáslepényt, jobban mondva frittatát. Szabadon variálhatók a hozzávalók, egy a lényeg, olyan dolgokat tegyünk bele, amit szeretünk. Bátran tehetünk bele pl. sonkát, kukoricát vagy bármilyen párolt zöldséget, sajtot, spenótot, bazsalikomot,és még a végtelenségig sorolhatnám azokat a dolgokat, amelyekkel még finomabbá tehetjük az ételt. Azért arra vigyázzunk, hogy a hozzávalóknak ne legyen túl nagy a nedvességtartama, vagy ha mégis olyan zöldséget teszünk bele, amelyik sok vizet tartalmaz - pl. paradicsom -, akkor azt csak közvetlenül sütés előtt tegyük a tojásba.
 
 
Szóval nevezhetjük ezt frittatanak, omlettnek, tojáslepénynek valójában ugyan arról az ételről beszélünk. Úgyhogy én ezt nem is receptnek szánom, inkább egy ötletnek, akár a holnapi reggelihez.
 
 
Hozzávalók:
6 tojás
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejszín
2 közepes krumpli
néhány szelet kolbász vagy szalámi
2-3 barna csiperke
1 szál újhagyma
1 fehér paprika
fél piros paprika (kaliforniai, kápia)
bors
petrezselyem zöldje

 
A krumplit nagyon vékony szeletekre vágjuk és egy serpenyőben mind a két oldalát megsütjük. A krumplit kiszedjük a serpenyőből és szorosan kirakjuk vele annak az edénynek az alját, amibe majd a lepényt szeretnénk sütni.
A visszamaradt zsiradékba megdinszteljük a karikára vágott hagymát, a darabolt csiperkét, és a  paprikákat.
A kolbászt vagy a szalámit vékonyra szeleteljük és rátesszük a krumpli tetejére, majd ráhalmozzuk a hagymás keveréket is.
A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal és beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a sajtot, és a krumplis keverék tetejére öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése