Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. november 15., kedd

Tüzes csirkemell

Hogy miért tüzes?..... azért, mert az eredeti recept sok erős paprikával készül. Én már szelídítettem rajta, és sokkal kevesebb erős paprikával készítem, így már nem olyan "tüzes", inkább csak csípős. Amióta unokáim vannak tovább szelídítettem az ételt, és kicsit átvariálva főzöm, hiszen az erős, de még csak csípős ételeket sem szeretik a kicsik - kivétel Zalán, aki a közel 6 éve ellenére szereti a csípős ételeket, és erre végtelenül büszke is. Ettől függetlenül néha megfőzöm az eredeti recept alapján is, mert a felnőttek nagyon kedvelik. Amikor az "édes", gyerekbarát variációt készítem, akkor az erős paprikát kihagyom belőle. Ám, chili paprikával bárki tüzessé teheti a saját adagját. Így kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvében járhatok.


Hozzávalók:
1 csirkemell filé
bors
1 nagy kaliforniai paprika
ízlés szerint hegyes erős zöldpaprika, vagy chili paprika
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
15 dkg füstölt kolbász
2-3 étolaj 


A csirkemellet kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk. Beletesszük a húst, meghintjük sóval, borssal és kissé lepirítjuk.  Ekkor kevés vizet - esetleg húslevest - öntünk rá és újból zsírjára sütjük. Ezt a szakaszos pirítást még egyszer megismételjük. (Így jó puha lesz a hús, de nem szárad ki.) Rátesszük a kockára vágott kaliforniai paprikát, a karikára vágott zöld, hegyes erős paprikát. Kissé összepirítjuk, és hozzákeverjük a darabolt paradicsomot, és forralunk rajta egyet, majd hozzáöntjük a   a hámozott paradicsom levét is. Ez után kerül bele a karikára vágott kolbász, amellyel még egyet forralunk rajta. Ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. A fűszerezéssel óvatosan bánjunk, mert a legvégén belekerülő kolbásztól már eleve sós, fűszeres lesz az ételünk.
Rizzsel vagy sült krumplival kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése