Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. november 10., csütörtök

Kétszer sült mákos palacsinta

A családom nagy palacsinta rajongó. Szeretik a palacsintát hidegen, melegen, édesen, sósan, rakottan, tekerve, hajtva, töltve vagy üresen.... Mondhatnám olyanok, mint Pom-Pom meséiben Gombóc Artúr a csokik vonatkozásában. Most  valami különlegességgel akartam kedveskedni nekik.  Már többször készítettem Örmény palacsintát, és ez ihlette a mákos palacsinta eme változatát. Büszke voltam magamra, mert igazán finom lett a Kétszer sült mákos palacsintám. 
Jogos a kérdés, hogy miért kétszer sült palacsinta. Azért, mert először akkor sült, amikor megsütöttem a palacsintát, aztán másodszor, amikor a kész palacsintát ízesítve, feltekerve, szósszal leöntve sütöttem meg.  Remélem, sokan kedvet kaptok hozzá és elkészítitek.


Hozzávalók: 
16-17 db kész palacsinta
fél üveg baracklekvár
15 dkg darált, cukrozott mák
4 dl tejföl  
3-4 evőkanál porcukor
3 tojás
fél citrom reszelt héja
2 dkg vaj


A kész palacsintákat egyenként megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal, majd feltekerjük. A palacsintákat három részre vágjuk és egymás mellé állítva beletesszük a vajjal vékonyan kikent edénybe. A palacsintára öntjük a mártást, amelyhez a tejfölt simára keverjük, beletesszük a cukrot és a tojássárgáját, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.


Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése