Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. február 15., szerda

Gyümölcskenyér

Tegnap egyik kedves kolléganőm látott vendégül minket ezzel a gyümölcskenyérrel. Hatalmas sikere volt, pillanatok alatt elfogyott. Gondoltam ma én is elkészítem, és meglepem vele a családot. Tegnap volt Valentin nap, én ezzel a finomsággal "utó valentin napot" tartok itthon.
Próbáljátok ki, mert végtelenül egyszerű az elkészítése, és az, hogy finom nem fejezi a csodás ízeket.
 
 
Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg lágy margarin
1 citrom reszelt héja
25 dkg asztalt gyümölcs, csoki, dió, mogyoró vegyesen, apróra vágva
csipetnyi só
 
 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citrom héját, a margarint és tovább keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a csipetnyi sót és a tojásos masszához szitáljuk. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan, hogy a habot ne törjük össze a tésztához keverjük, majd az aprított gyümölcsöket óvatosan, a tésztába forgatjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük a sütit.
A tésztához nyugodtan használhatunk kristálycukrot is, de akkor kicsit tovább kell keverni a tojássárgájával.
 
 
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez!
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése