Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. február 9., csütörtök

Négerszelet

Ez a sütemény az, amit diétázókak nem ajánlok. Még csak megnézniük  sem szabad, mert ez a süti könnyen bűnre csábít, és vége a szilárd elhatározásnak, és oda a diéta.  Aztán ha valaki mégis elcsábul.....ne bája, majd holnaptól ismét folytatja a diétát, és különben is néha kell egy kis kényeztetés.
 Végtelenül egyszerű és mutatós sütemény minden extra nélkül. A csokis tészta tetejére édes tojáshab kerül. A hab és a csokis tészta kettőse csodás harmóniát alkot. A tésztája egyszerű kevert tészta. Kicsit zsíros, emiatt eléggé morzsolódik, kipróbáltam kevesebb zsírral és margarinnal is, de az eredeti morzsolódó, szaftos tészta a legfinomabb.
A süti habja másnapra szilárdul meg, addigra lesz a legfinomabb....már ha megéli a másnapot.
 

 
Hozzávalók:
Tésztához
4 tojássárgája
20 dkg cukor
12 dkg zsír
3 evőkanál kakaó
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
csipetnyi só
Habhoz
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1/2 mokkáskanál ecet vagy citromlé
 
 
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a zsírt, ezzel tovább keverjük. Ezután következik a liszt, a kakaó, a só és a sütőpor majd a legvégén a tej, ezekkel jól összekeverjük. Egy kb. 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 
 
 
Amíg hűl a sütink, elkészítjük a habot. Gőz fölött habbá verjük a tojásfehérjét, amikor már kezd keményedni, akkor hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és nagyon szép fényesre és keményre verjük.
A tésztára kenjük a habot.  Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön a tészta, már langyosan is rákenhetjük.
 
 
Másnap lehet a legjobban szeletelni.
Én a tésztába és a habba is kristálycukrot használok, de lehet porcukorral is készíteni.

 
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése