Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. február 21., kedd

Rakott csirkemell

A rakott csirkemell nálunk nagy családi kedvenc. Már vagy 15 éve találkoztam vele egy régi Magyar Konyha újságban. Azóta rengeteg ismerősnek, kollégának tovább adtam a receptjét, és eddig aki elkészítette, mindenkinek ízlett. 
Akár előző nap is elkészíthetjük, ezért remek vendégváró étel. Persze frissen a legfinomabb, de hidegtálakon is remekül mutat. Azon kívül, hogy egyszerű az elkészítése, nagyon finom és mutatós. A felszeletelt húsban szépen lehet látni a különböző rétegeket.
Akik szeretik a csirkemellet, a sajtot, illetve a bacont, annál garantált a siker.
 
 
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
10-12 szelet bacon
fehérbors
liszt
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
10 dkg gépsonka
2-3 evőkanál tejföl
fél mokkáskanál ételízesítő
 
 
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félre tesszük, hogy átjárják a fűszerek.
Egy kisebb tűzálló edényt (kb. 25 x 15 cm-es) baconnal kibélelünk  és ráreszeljük a sajt egy részét. A hús szeleteket lisztbe és tojásba panírozzuk és beletesszük edénybe úgy, hogy teljesen befedje. A húsra sajtot reszelünk, erre kerülnek a sonka szeletek, majd ismét sajt és hús. Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a hozzávalók tartanak. Az utolsó réteget bevonjuk tejföllel, megszórjuk az ételízesítővel és befedjük a maradék baconnal.
(A jobb áttekinthetőség érdekében: Bacon - sajt - hús - sajt - sonka - sajt - hús - sajt - sonka - sajt - hús - tejföl - bacon)
Alufóliával lefedjük és 160 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, ekkor levesszük róla a fóliát és megpirítjuk egy kicsit a tetejét.
 
 
Remélem nektek is tetszeni fog a recept és kipróbáljátok.
És egy kis plussz kép, hogy lássátok, hogy milyen jól mutat a hidegtálakon is a rakott csirkemell.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése