Ma tartottuk apukám névnapját, és én ezzel az étellel járultam hozzá a családi ebédhez. Ezvolt ennek az ételnek a 2. éves jubileuma nálam, hiszen pontosan két évvel ezelőtt, apukám névnapján, egy vendéglőben ismertem meg ezt az ételt. Azóta is egyik kedvencem, nagyon szeretem a pikáns ízeket, és ez erre az ételre nagyon jellemző. A hús valójában egy natúr szelet, ami megkoronázza és különlegessé teszi, az a gombás, májas ragu, amely a kakukkfűtől, a majoránnától és a vörösbortól lesz karakteres.
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 fej hagyma
40 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
1 dl száraz vörösbor
zsír
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál paradicsompüré
só
bors
kakukkfű
majoránna
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy rövid időre félre rakjuk, hogy jól átjárja a só és a bors, majd kevés, forró zsírban hirtelen megsütjük.
A visszamaradó zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, borost, sózzuk és hozzáöntünk egy pici vizet. Jól összefőzzük a szaftot, amikor a hagyma már teljesen szétfőtt, hozzá adjuk a kockára vágott gombát és csirke májat. Fűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával és felöntjük a borral. Puhára főzzük a gombát és a májat. Ha szükséges még fűszerezzük és öntünk hozzá egy kevés vizet.
A raguval leöntött a hús szeleteket, sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése