Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. március 12., vasárnap

Rizses krémes lepény

Egy vidéki kis cukrászdában ettem először rizses krémest. Nagyon ízlett, a finom habos rizs a leveles tészta lapok között. Imádom a tejberizst, és a tejszínhabnak sem vagyok az ősellensége, ezért elhatároztam, hogy el fogom készíteni. Már az első kísérlet is egész jól sikerült, azóta pedig még javítottam rajta egy kicsit. Szerintem készítsétek el ti is, és biztos, hogy nem fogjátok megbánni.
 
 
Hozzávalók:
50 dkg kész leveles tészta
27 dkg kerekszemű rizs
1 l tej
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
3 tojássárgája
kevés reszelt citromhéj
5 dl tejszín
2-3 csomag habfixáló
étcsoki
 

 
A tejből, a megmosott rizsből és a cukorból tejberizst főzünk. A még forró tejberizshez egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, és a citromhéjat. Teljesen kihűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát, és habbá verjük a tejszínt.
A tésztát megfelezzük, két 35x25 cm-es lappá nyújtjuk és 200 fokosra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Az alaposan behűtött tejszínt a habxifálóval, a habfixáló tasakján található utasítás szerint  habbá verjük, és óvatosan a kihűlt rizshez keverjük.
Az egyik tésztalapot bevonjuk étcsokival, és amikor megdermedt kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk.
 
 
A másik tésztalapra rásimítjuk a tejszínes rizskrémet, amelynek a tetejére sorba ráhelyezzük az előzőleg felvágott csokis lapot.
 
 
Készíthetjük csoki máz nélkül is, akkor egy kicsi porcukorral tehetjük csinosabbá a sütinket.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése