Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. március 5., vasárnap

Rigó Jancsi

Hamarosan Tamás nap, a vejem névnapja. Nagyon szereti a csokis sütiket, ezért gondoltam ezzel a csupa csoki sütivel lepem meg. Reggel gyorsan neki láttam, hogy ebédig elkészüljön a desszert is. Sajnos a közös névnapi ebéd elmaradt, mert drága pici unokáim - Zétike és Zalánka - úgy döntöttek ma nyűgösködéssel töltik a délelőttöt, így otthon maradtak. De azért Tomi megkapta a névnapi sütit, és nagyon ízlett neki.
 
 
Hozzávalók:
Piskótához
8 tojás
8 púpos evőkanál kristálycukor
6 púpos evőkanál rétesliszt
2 púpos evőkanál holland kakaópor
csipetnyi só
0,5 mokkáskanál sütőpor
Krémhez
8 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál holland kakaópor
3 csomag habfixáló
Tetejére
1 tábla étkocsoki
 
 
A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a csipetnyi sóval. A sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már szinte fehér, hozzákeverjük a liszt - kakaópor keverékét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan a kakaós masszához forgatjuk.
Egy nagy gáztepsit (30x40-cm) kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a piskóta masszát. A tésztát 160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűlt a tésztánk megfelezzük, az egyik lapot leöntjük csokival, amelyhez egy tábla étcsokit gőz fölött felolvasztunk. 
A sima piskótára rákenjük a krémet, amelyhez a jól lehűtött tejszínt félig felverjük, ekkor hozzáadjuk a habfixálót,beleszitáljuk a porcukort, a kakaóport.
A csokival bevont piskótát 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk és rátesszük a hab tetejére.
A sütit az előre felvágott piskóta mentén kockára vágjuk.
 

Hulala habból is készíthetitek, de akkor cukor nem kell bele, hiszen a hab már eleve cukrozott. Szerintem tejszínhabból az igazi, érdemes inkább azzal elkészíteni. Az elkészítése végtelenül egyszerű, ne riadjatok vissza tőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése