Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. március 14., kedd

Kefires lángos

Azt hiszem a lángos az egyik olyan étel, amit szinte mindenki szeret. Legalábbis enni. Magával a tészta készítésével nekem sincs problémám, egyedüli nem szeretem dolog a sütése, jobban mondva az olaj vagy zsír szag, ami ilyenkor az egész konyhát betölti. Ettől függetlenül ezt az ellenérzésemet mindig legyőzi az a tény, hogy utána ott lesz a sok isteni finom lángos.
 
 
Gyerekkoromban mindig krumplis tésztából készítettük a lángost, de mostanában ennek a helyét egyre inkább átvette a kefires lángos. A krumplisnak puhább a tésztája, viszont a kefires gyorsabban elkészül, és munka után ez nem utolsó szempont.
 
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 mokkáskanál cukor
1 csapott evőkanál só
1 tojás
3 dl kefir
1 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
Sütéshez: étolaj
Tálaláshoz: tejföl, reszelt sajt
 
 
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, amelybe feloldottunk 1 mokkáskanál cukrot.
A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Jól kidolgozzuk és hűvös helyen (hűtőszekrényben) egy éjszakán át kelesztjük. Másnap tetszés szerinti darabokat tépünk a tésztából, lángosokat formázunk belőle és forró olajban mind a két oldalát aranysárgára sütjük.
Tejföllel, sajttal, fokhagymával, vagy akár ezek keverékével, de akár üresen egy kicsi sóval meghintve tálaljuk.
 
 
Ha nem terveztük előre a lángos sütést, csak egy hirtelen vezérelt ötlet alapján akarunk lángost enni, és nem készítettük el előző este a tésztát, akkor sem kell lemondanunk a lángos élvezetéről, ekkor langyos helyen legalább 1 órán keresztül kelesztjük a tésztát, majd a továbbiakban ugyan úgy járunk el vele, mint a hűtőben pihentetett tésztával.
Jó lángos készítést, majd jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése