Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 24., csütörtök

Gofri

A családban általában nem én vagyok a "gofri készítő", de most rajtam volt a sor, hogy elkészítsem.
 
 
3-4 nap enyhülés után újra itt van a meleg....erről eszembe jutott a gofri, hogy miért?  Azért, mert a meleghez hozzátartozik a strand, a strandhoz pedig a gofri. A lekváros, a tejszínhabos, a nutellás, a porcukros, ezek keveréke vagy csak az egyszerű  sima. Így hát munka után neki láttam a gofri sütésnek. A finom puha tészta még azt is feledtette velem, hogy nem a medence szélén, hanem a konyhában majszolom a tejszínhabos gofrit.
 
 
Hozzávalók:
3 tojás
12,5 dkg margarin
5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
23 dkg liszt
1csapott mokkáskanál sütőpor
2 dl tej
 
 
A cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük tojássárgájával, hozzáadjuk a puha margarint és a citromhéjat, majd az átszitált lisztet, a sütőport, és a tejet. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk.
A gofri sütőt felforrósítjuk, és 1-1 evőkanál masszát teszünk az olajjal vékonyan megkent formákba. A tésztát szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral, pudinggal, nutellával, tejszínhabbal kínáljuk. És természetesen nem csak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is, hiszen a gofri minden évszakhoz illik. ☺
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése