Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 10., csütörtök

Vagdalt rántott szelet

A férjem filozófiája, hogy rántott húsból soha sem elég. Én nem vallom ezt az elvet, de igyekszem a kedvében járni, ezért próbálom variálni a rántott húst. Késtek töltöttet,  különböző magvakkal, zöldfűszerekkel ízesített panírba bundázottat, csirkét, sertést, pulykát és ezek végeláthatatlan variációját. Most a darát húsból készített rántott húson volt a sor, amelyet kevéske petrezselyem zöldjével és némi apró kockára vágott baconnal tettem még finomabbá.

Most ahogy írom a receptet, annyira éhes lettem, hogy mindjárt megyek a konyhába és megnézem maradt e még, legalább egy kis szelet hús.
 

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéslapocka
2 tojás
0,5 dl tej
kis csokor petrezselyem zöldje
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
5 dkg bacon
Panírozáshoz és a sütéshez
liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
 

A húst keverőtálba tesszük, beleütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével, hozzáadjuk a tejet és a bacont, majd alaposan összegyúrjuk, legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A húsmasszából, egy tojásnál, egy kicsivel nagyobb gombócokat formázunk. Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába panírozzuk a gombócokat. Ekkor a tenyerünk között kissé szétlapítjuk és megszórjuk még zsemlemorzsával, hogy az mindenhol befedje a húst. 
Nem mondom, hogy a panírozása nem "macerás", de megéri a fáradozást.
 

Bízom benne, hogy a hétvégi menübe már néhányan beillesztitek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó ötlet!Nem is tudom hogy mikor készítettem ilyet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katarína örülök, hogy jó ötlettel szolgáltam Neked :)!

      Törlés