Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 18., péntek

Temesvári szelet

Ezt a zöldbabos ételt még az is szeretni fogja, aki egyébként nem rajong a zöldbabért. .A krémes, tejfölös mártás és a  roppanós zöldbabok, a puha hússal remek összhangot alkotnak. A hús az elősütésnek és a párolásnak köszönhetően szinte szét omlik az ember szájában.
Néhány éve egy főzős tv csatornán láttam ennek az ételnek az elkészítését, igaz, ott ragu formában készítették, de azonnal tudtam, hogy nagy kedvencem lesz majd. Hamarosan utána is néztem a pontos receptnek, majd el is készítettem, és azóta rendszeres készítem a magam és a családom nagy megelégedésére.
A kertben sok zöldbab termett, ezért itt az ideje, hogy friss zöldbabból is elkészítsem ezt a finom ételt.

 
Hozzávalók:
6  szelet karaj
bors
3-4 evőkanál liszt
sertés zsír
1 fej hagyma
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
30 dkg zöldbab

 
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy rövid időre félre tesszük. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk. A fűszeres húsokat lisztbe mártjuk és mind a két oldalát elősütjük.
A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, valamint az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. A szaftba visszatesszük az elősütött húst, kevés vizet öntünk rá és lefedve puhára pároljuk.
Közben a zöldbabot enyhén sós vízben előfőzzük. Amikor a hús puha, hozzákeverjük a leszűrt zöldbabot és jól összeforraljuk. 1 teáskanál lisztet belekeverünk a tejfölbe és hozzáadjuk a húshoz és összeforraljuk.

 
Párolt rizzsel vagy nokedlival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítitek!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése