Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 5., szombat

Sajtos cukkini fasírt

Hihetetlen mennyire meleg van, de azért valami könnyű ételt csak kell főzni. Amikor kora reggel megláttam a kertben a karcsú, zsenge cukkinit már tudtam, hogy ebből fogok valamit készíteni. Igaz, a neve fasírt, de nem kell egy nehéz, tömény ételre gondolni. Ezek a "fasírtok" könnyű, szinte légies kis gombócok lesznek, annak ellenére, hogy olajban sülnek.
 
 
Hozzávalók:
80-90 dkg zsenge cukkini
2 egész tojás
15 dkg reszelt sajt
7 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál bors
2-3 gerezd fokhagyma
Panírozáshoz és a sütéshez
liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
 
 
Ha elég zsenge a cukkini, akkor nem kell meghámozni, elég ha alaposan megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy kicsit megsózzuk. Néhány perc után alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a borsot, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a reszelt sajtos, a zsemlemorzsát és alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük kevés sóval.
A cukkinis masszából kb. 4 cm-es gombócokat formázunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük.
 
 
 
Krumplipürével vagy rizzsel kínáljuk, de egy jó adag majonézzel vagy valamilyen finom fűszeres mártogatóssal is nagyon finom.
Frissen az igazi, de ha marad belőle, később mikróban jól átmelegítve is nagyon finom. Nem lesz olyan puha, "löttyedt", mint a rántott cukkini szokott lenni, néhány óra várakozás után.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése