Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 22., kedd

Pirított csirkemell vadász módra

Ha időm engedi, szeretem nézni a tv-ben a különböző főzős műsorokat, különösen Anna Burrell ténykedéseit. Csodásan bánik az étellel. Az ő egyik műsorában láttam a Pirított csirkét vadász módra. Mivel imádom a paradicsomos, olaszos ételeket, azonnal tudtam, hogy a Paradicsomos hagymás rakott csirke mellett ez is az egyik kedvencem lesz. És nem csalódtam, amikor elkészítettem ezt a tradicionális toszkán ételt. Az eredeti receptben nem csirkemellből készült, hanem a csirke valamennyi részét felhasználták, és köretnek csak friss kenyeret adtak mellé. Az interneten is utána néztem, a receptnek kicsi eltéréssel mindenhol hasonlóan készült. Most megmutatom az én verziómat. Ha elkészítitek, remélem ízleni fog ez a variáció is.
 
 
Hozzávalók:
2 db nagyobb filézett csirkemell
olíva olaj
10 dkg bacon
2 db nagyobb hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 nagyobb paprika
4 evőkanál paradicsompüré
1,5 dl száraz fehérbor
6 szem paradicsom
1 dl házi paradicsomlé 
(vagy 1 doboz hámozott paradicsom konzerv a levével együtt)
rozmaring
oregánó
bazsalikom

bors

 
A csirke melleket 4-4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kb. 5-10 percre félre tesszük, majd az  olajon minden oldalukat szép pirosra pirítjuk.
Kiszedjük a serpenyőből, a visszamaradt pecsenye lében megdinszteljük a vékony karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a nagyobb kockára vágott gombát és a kockára vágott paprikát, és 4-5 percig összepirítjuk a hagymával. Beletesszük a paradicsompürét, azzal is pirítjuk 1-2 percig, majd felengedjük a fehérborral, és hozzákeverjük a hámozott paradicsomot valamint a paradicsomlét. A ragut ízesítjük rozmaringgal, oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal. Ha nagyon sűrű lenne a mártás egy kevés vizet, vagy házi paradicsomlét önthetünk hozzá.
A csirkét visszatesszük a mártásba és kb. 20 percig pároljuk.
Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
 
 
Mint már a bejegyzés elején említettem nem csak csirkemellből, hanem combból, szárnyból is készíthetjük a pirított csirkét.
Nyáron természetesen sokkal zamatosabb lesz az ételünk, ha friss fűszerekkel, illetve frissen hámozott paradicsomból készítjük. A paradicsomot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha lobogó forró vízzel leöntjük, néhány perc várakozás után a héját könnyen le lehet húzni.
 
 
Jó főzést és jó étvágyat kívánok!




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése