Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 6., vasárnap

Túrós-gyümölcsös őzgerinc

A hétvége nem telhet el sütemény vagy legalább valami "sütemény féle" nélkül.


Most inkább "sütemény félét" készítettem, mert annyira meleg van a konyhában, hogy kész önkínzás lenne a sütő begyújtása. Így a hűsítő túró desszert elkészítése mellett döntöttem. Bő félóra alatt el lehet készíteni, és semmi sütési tudományt nem igényel. Csak össze kell keverni a hozzávalókat, fóliával kibélelt formába kell önteni, és türelmesen várni, hogy megdermedjen, és megpuhuljon a babapiskóta. Az egészben a várakozás a legnehezebb, de megéri, mert könnyű, gyümölcsös finomság lesz a türelem jutalma.

 
Hozzávalók:
50 dkg túró
3-4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 kispohár görög joghurt
2 dl Hulala vagy bármilyen más cukrászhab
25 dkg idény gyümölcs apróra vágva
1 evőkanál zselatin
1 + 1 dl tej
12 db babapiskóta

 
Első lépésként a gyümölcsöket megmossuk, és amelyiket kell, apró darabokra vágjuk. Második lépésként 1 dl tejben megfőzzük a zselatint.
Ezután kezdünk a túrókrém elkészítéséhez. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a krémes görög joghurtot, és sima krémmé keverjük. A jól behűtött cukrászhabból habot verünk és laza mozdulatokkal a túrókrémhez dolgozzuk. A langyosra hűlt zselatint a habos túrókrémhez adjuk és ezzel is jól összekeverjük. Legutoljára a gyümölcsöt is belekeverjük a krémbe.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és beleöntjük a túrókrémet.
A maradék tejbe épen csak belemártjuk a babapiskótákat és a túrókrém tetejére tesszük. Folpackkal betakarjuk a desszertet és legalább 4-5 órára, de jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

 
Másnap csinos tálra borítjuk a túrós desszertet, levesszük róla a fóliát, gyümölccsel díszítjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése