Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. augusztus 27., vasárnap

Mustáros szelet

Ma jöttek haza a fiamék a nyaralásból, ezért többféle finomsággal is vártam őket. Egyik volt a Mustáros szelet.  Finom párolt rizst készítettem hozzá. Nagy sikere lett az omlós szeleteknek, amelyeket a mustáros - tejfölös - sajtos réteg tett igazán zamatossá, szaftossá. 
 
 
Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 nagy evőkanál zsír
5-6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál mustár
8 evőkanál tejföl
10 dkg sajt
bors 
ételízesítő
2-3 evőkanál liszt
zsír
 
 
A karaj szeleteket megklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Kb. 20 percre félretesszük, majd a szeleteket lisztbe mártjuk és kevés zsíron mind két oldalát megpirítjuk.
A sütésből visszamaradt zsírban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjük kb. fél dl vízzel, frissen őrölt borssal és sóval ízesítjük, beletesszük a húsokat és néhány percig pároljuk. Ez idő alatt a hús kellemesen átjárja a fokhagyma íze.
Az elősütött húsokat tepsibe vagy jénai sütőtálba tesszük. Minden szeletet megkenjük mustárral. A tejfölt ízesítjük ételízesítővel és borssal, majd a mustáros szeletekre kenjük. A sajtot lereszeljük és minden szelet tetejére teszünk 1-1 halom sajtot. A fokhagymás pecsenye levet a húsokra öntjük. Alufóliával letakarjuk a tepsit és 160 fokos sütőben 15 percig sütjük, ekkor levesszük róla a fóliát és néhány percig így sütjük, hogy a sajt egy kis színt kapjon.
Párolt rizzsel kínáljuk.
 

Még finomabb lesz a hús, ha a tetején lévő sajt fele füstölt sajt.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése