Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. október 11., szerda

Frankfurti szelet

A kelkáposztát sokan nem szeretik, pedig a jól elkészített kelkáposztás ételek nagyon finomak. Nekem egyik kedvencem a kelkáposzta főzelék. Most mégsem ennek a receptjét hoztam, ugyanis nem akarom feszegetni a kedves olvasók tűréshatárát. Ezért inkább olyan kelkáposztás étel készítését írom le, amely talán nem csak a kelkáposzta kedvelők tetszését nyeri el. A szaftos virslivel dúsított szaftos kelkáposta köret mellett ott az omlósra párolt hús is.
 
 
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél fej kelkáposzta (kb. 50-60 dkg)
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
sertészsír
3 pár virsli
2 teáskanál paradicsompüré
10 dkg kockára vágott bacon
bors
majoranna
liszt
 
 
A karajt megklopfoljuk, enyhén sózzuk és borsozzuk. Legalább fél óra várakozás után minden szeletet megforgatjuk a lisztben, és kevés zsíron mind két oldalát hirtelen megsütjük.
A visszamaradó zsírban üvegesre pirítjuk a nagyon apró kockára vágott fél fej hagymát, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét. Egy kicsit lepirítjuk és felöntjük kevés vízzel, sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
A szaftba visszatesszük az elősütött húst és puhára pároljuk.
Egy másik serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a karikára vágott virslit, majd egy tányérba félre tesszük.
A megmarad zsírba beletesszük a  szalonnát, amikor elkezd pirulni, hozzádajuk  a megmaradt hagymát és üvegesre pirítjuk, beletesszük a megmaradt 2 két gerezd zúzott fokhagymát, és a laskára vágott kelkáposztát. Ízesítjük sóval, borssal, morzsolt majorannával, nagyon pici vizet öntünk alá és néhány percig pároljuk.
A szaftból kiszedjük a puhára párolt húst, majd a szaftba tesszük az előpárolt káposztát, és a virslit, majd összepároljuk.
 
 
A hússzeleteket a szaftos káposztával és törtkrumplival tálaljuk.
 
 
Nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a finom ételhez!
 


1 megjegyzés:

  1. Köszönjük a receptet jól át tekinthető és nagyon finom lett így még Én is megeszem a káposztát!

    VálaszTörlés