Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. október 30., hétfő

Narancsos-mascaropne torta

November 1-én azokra a szeretteinkre emlékezünk, akik sajnos már nincsenek velünk. De nekem ez a nap nem csak a szomorú emlékezés, hanem a születés, az új élet napja is, hiszen drága fiam 26 évvel ezelőtt ezen a napon született. Így nekem ez a nap, életem egyik legszebb, legboldogabb napja is.
Idén kicsit előre hoztuk a családi ünneplést, és erre az alkalomra sütöttem a Narancsos-mascarpone tortát.
Isten éltessen Roland!

 
Hozzávalók:
26 cm-es piskóta tortához: 
4 tojás
28 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
csipetnyi só
Krémhez:
2 narancs
50 dkg mascarpone
6 dl tejszín
3 csomag habfixáló
3-4 evőkanál porcukor
 
 
A tortához a tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a kristálycukorral fehéredésig keverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet, majd az olajat. Amikor habos a massza, bele tesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások habját.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és a 160 fokosra előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
 
 
A kihűlt piskótát keresztbe 3 egyenlő részre vágjuk és megkenjük krémmel. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorra, a narancs levével és héjával könnyű krémmé keverjük. A habot és a krémet óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törtjük meg a habot.
A tölteléket 3 részre osztjuk. A másik narancsot meghámozzuk, a gerezdekről a hártyát is leszedjük, és apró darabokra vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával és a narancs darabok egy részét rátesszük a krém tetejére. A következő lappal ugyanígy járunk el. A maradék krémmel és naranccsal bevonjuk és díszítjük a tortát.
 
 
Nagyon finom lett! 
 
 
A piskóta nem fog a közepén felpúposodni, ha a forma közepéből egy kicsit a szélek felé húzzuk a tésztát. 
 
 
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése