Ma ez a csodás süti készült nálunk. Alig bírtuk kivárni, hogy legalább langyosra hűljön, és fel lehessen szeletelni. Ez a mostani süti különösen finomra sikerült. Nem volt itthon étcsoki, csak mogyorós csoki, így ez került bele. A kakaós tészta a ropogós mogyoróval, a közepesen kemény csokidarabokkal, valamint a puhára sült almával csodás kombinációt alkotnak. Ezt csak tovább fokozza a tetejére kerülő kissé savanykás baracklekvár. Ha nem félünk a túlzott kalória beviteltől, akkor leheletnyi fahéjas porcukor is kerül a sütemény tetejére. De azt gondolom, ha már megsütöttük ezt a kalóriabombát, akkor az a kicsi porcukor már igazán nem sokat számít. 😏
Hozzávalók:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
4 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
10 dkg mogyorós csoki
2 - 3 alma
2 evőkanál lekvár
A cukrot habosra keverjük vajjal, majd egyenként hozzátesszük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a tojásos masszához keverjük. Amikor szép sima a tészta, belekeverjük a darabokra vágott csokit. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, az almát vékony cikkekre vágjuk, és a tésztába tűzdeljük.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tészta tetejét még forrón megkenjük baracklekvárral, ettől szép fényes lesz a sütink.
Amikor teljesen kihűlt hosszúkás szeletekre vágjuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése