Ismét egy túrós süti.....mert szeretem.....és azt hiszen nem csak én. Sok túrós süti rajongó van, nekik szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel. Kicsit hasonlít a boci szeletre, de mégis teljesen más.
Neve a küllemére utal, úgy néz ki, mint a régi steppelt vagy pehelypaplanok. Tényleg különleges a kinézete, és az íze is nagyon finom.
Hozzávalók:
Kakaós tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1,5 dl langyos víz
1,2 dl étolaj
3 tojás
csipet só
Túrós rácsokhoz:
1 csomag tejszínízű pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál porcukor
50 dkg túró
1 tojássárgája
Először a pudingot főzzük, meg a tasakon található leírástól annyiban térünk el, hogy csak 4 dl tejben készítjük el. Teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, elkészítjük a kakaós tésztát. Ehhez a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, amikor felolvadt a cukor hozzáöntjük a vizet és az olajat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sóval, és a sütőporral, majd a tojásos keverékhez szórjuk. Alaposan összekeverjük és egy kb. 24x36 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A túrós krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a tojássárgájával, majd a kihűlt pudinggal. Habzsákba, vagy erős nylon zacskóba tesszük, és rácsokat nyomunk a kakaós tészta tetejére.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt kétszer sütjük, ha elkezd pirulni a túrós rész a tetején, sütőpapírral le kell takarni és úgy sütni tovább.
Ha kihűlt Tetszőleges kockára vágva tálaljuk. A süti felét úgy szeleteltem, hogy a túrós rész körül öleli a kakaós tésztát, a másik részét viszont úgy, hogy a túró keresztül szeli a szeletet. Mind a két szeletelési mód igen mutatós.
Tejszínes puding helyett készíthetjük fehércsokissal vagy vaníliással. Ha vaníliás pudinggal készítjük, akkor a túróba tegyünk 1 csomag vaníliás cukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése