Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. február 6., kedd

Raffaello golyó

Hétvégén imádott keresztlányomhoz, Violához utaztam. A kis drágám - aki már nem is olyan kicsi,  hiszen már 9 éves a gyönyörűm - imádja a Raffaellot ........ a bonbont. Meglepetésként készítettem neki házi Raffaellot.


Nagyon örült neki, úgy kellett visszafogni, hogy ne egye meg az egészet.
Nagyon régen készítettem már ezt az édességet, pedig egyszerű, pillanatok alatt elkészül, és abbahagyhatatlanul finom.



 
Hozzávalók:
0,5 dl víz
12.5 dkg cukor
12,5 dkg margarin
12,5 dkg tejpor
15 + 5 dkg kókuszreszelék
1 marék mandula
 
 
A vize felforraljuk és felfőzzük benne a cukrot, felolvasztjuk benne a margarint. Egy tálkába öntjük a tejpor, fokozatosan hozzáöntjük a felfőzött margarinos szirupot és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. Amikor a massza teljesen  kihűlt, kis golyókat formázunk belőle és mindegyik közepébe 1-1 szem mandulát teszünk, és megforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe.
Ha van kicsi bonbon kapszli azzal még csinosabbá tehetjük a kis Raffaello golyókat.
Akár azonnal is fogyasztható, de ha valami rejtélyes oknál fogva nem fogy el, feltétlenül tegyétek hűtőszekrénybe.


 
Nagyon jó "gombócozást" kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése