Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. február 12., hétfő

Töltött fánk

A héten vége a farsangi időszaknak. A farsang kötelező süteménye a fánk, így ebben az évben sem maradhatott el a sütése. Egy korábbi bejegyzésben már leírtam az Anyukámtól tanult  fánk receptjét. Most is a jól bevált recept alapján készítettem el a farsangi finomságot, csak most megtöltöttem vaníliás és csokis pudinggal. Gyerekeim kívánsága volt a töltött fánk. Kicsi korukban mindig így készítettem, és most rájuk tört a nosztalgia 😃.   
Természetesen a farsang elmúltával is készíthetünk foszlós, pehelykönnyű fánkot, de ilyenkor, a hagyomány miatt én mindig megsütöm. Mert a farsangi fánk, az farsangi fánk.....

 
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 teáskanál porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg margarin
3 tojássárgája
0,5 dl rum
csipetnyi só
A fánkok töltéséhez (kb. 10 db-hoz)
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
 
 
 
Az elkészítési mód a korábbi recepttel megegyezik ezért ezt nem írom le ismét, de a linkre kattintva olvashatjátok. Talán annyi különbség van a sütésében, hogy nem kell lyukat nyomni a tészta közepébe.
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük és langyosra hűtjük. A langyos pudingot habzsákba töltjük. A frissen kisült fánkba kissé belenyomjuk a habzsák csövét, és egy adag pudingot nyomunk bele. Vigyázzunk, hogy ne  töltsük túl, mert akkor kiszakad a tészta.
A megtöltött fánkokat egy tálba állítjuk, hogy amíg meleg a puding ne folyjon ki belőle. Ha már kihűlt ilyen veszély már nem fenyeget.
 
 
Csodásan finom, különleges fánkkal tudjuk elkápráztatni a családot, és csak egy kis praktika kell hozzá.
Vaníliás  helyett tölthetjük bármilyen más ízesítésű pudinggal, vagy lekvárral, sőt csoki mázzal is bevonhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése