Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. február 23., péntek

Töpörtyűkrém

Mai receptemet, reggelire vagy vacsorára ajánlom, egy bögre forró teával.
Sokan, ha meghallják, hogy töpörtyűkrém, a menzás, zsíros, darált tepertő jut az eszükbe. Pedig ezt az ételt nagyon finomra, ízletesre is el lehet készíteni. Ha a darált töpörtyűhöz keverünk, némi mustárt, tojást és fűszerezzük sóval, borssal, nagyon finom pástétomot készítünk belőle. Friss kenyérre kenve, zöldségekkel tálalva, máris készen van az isteni finom reggeli,vagy vacsora. Gyorsan elkészíthető, laktató és finom.
Én nagyon szeretem, a mustártól kellemesen pikáns, a borstól fűszeres, a hozzájuk fogyasztott zöldségek pedig üdévé teszik ezt, az egyébként laktató ételt.
 
 
Hozzávalók:
20 dkg töpörtyű
2 kemény tojás
1 mokkáskanál pirospaprika vagy Piros Arany krém
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
bors
 
 
A töpörtyűt és a keményre főtt tojást ledaráljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal és mustárral. A hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a pástétomhoz. 
A hozzávalókat jól összekeverjük, és azonnal fogyasztható, de lezárt dobozban 2-3 napig hűtőszekrényben eltarthatjuk. A tojás főzésétől és kihűlésétől eltekintve, alig 15 perc alatt egy végtelenül egyszerű és ízletes szendvicskrémet tudunk készíteni.
 
 
Szerintem a sokan imádni fogják,  nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése