Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. február 16., péntek

Zsebeshús

A blogon már van egy hasonló étel, a tűzdelt tarja. Az is nagyon finom, de ez sokszorosan felülmúlja. Igazi vendégváró, gyorsan elkészíthető étel. Nincs vele sok pöszmötölés. A sütés előtti este be kell pácolni, reggel megtölteni, aztán mehet a sütőbe, és jöhetnek a vendégek, vagy kezdődhet a családi ebéd.
A különböző ízek kombinációja csodás harmóniát ad az ételnek. A főtt, füstölt tarjától, kellemesen sós, szaftos, a sajttól, krémes, a kaliforniai paprikától és a kevéske újhagymától pedig friss zamatos
A receptjét sógornőmtől lestem el, köszönöm neki a jó ötletet!
 
 
Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj
10 szelet füstölt, főtt tarja
10 dkg sajt
fél kaliforniai paprika
1 szál újhagyma fehér része
Páchoz:
pirospaprika
kevés chilipehely
bors
pici fokhagymapor
olaj
 
 
A húst rézsútosan 1-1,5 cm-enként bevagdossuk, úgy, hogy az alja egyben maradjon.
A páchoz összekeverjük a sót, a borsot, a paprikát és az olajat. A hús szeleteket bekenjük vele és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.
Másnap a szeletek közé teszünk 1-1 szelet tarját,  vastagabb szelet sajtot, néhány vékony karika újhagymát, majd hézagok tetejébe tűzdelünk 1-1 szelet kaliforniai paprikát.
Hogy ne nyíljon szét a hús, inkább tűzzük össze néhány hústűvel.
A sajtot úgy kell bele tenni, hogy ne lógjon ki a húsból. Így nem fog kifolyni, inkább összeragasztja a szeleteket.
 
 
A húst tegyük egy tűzálló, lefedhető edénybe, vagy római tálba. Öntsünk alá fél dl vizet, tegyünk a hús tetejére 1 evőkanál sertészsírt.
A lefedett edényt tegyük hideg sütőbe, amelyet melegítsük fel 170 fokra. A hús kb. 2 óra alatt sül át teljesen. Az utolsó néhány percbe vegyük le róla a tetőt, a szafttal locsoljuk meg, és pirítsunk rá egy kicsit.
10-15 perc pihentetés után, vékonypengéjű késsel, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk
Krumplipürével, és házi savanyúsággal kínáltam.
 
 
Próbáljátok ki nagyon finom!


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése